"Hayvan Dostu Okul" Projesi

"Hayvan Dostu Okul" Projemizi Başlatıyoruz.

03.11.2021 389

Sokak hayvanları için hazırladığımız projeye birinci ara tatil sonrası başlıyoruz..

Sokak hayvanı sahiplenilmesinden barınakların yapılmasına kadar çok çeşitli etkinlikleri içeren projemiz, 30 Haziran 2022 tarihine kadar sürecek.

Proje; çocuklarımızın çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmeleri ve hayvan sevgisini içselleştirmeleri başta olmak üzere pek çok davranış kazandırmayı hedefliyor.

Projenin ilk adımı, Tekir adı verilecek bir sokak kedisinin sahiplenilmesiyle atılacak. Tekir'in veteriner kaydı yapılarak her türlü aşı vb. sağlık konularının titizlikle takibi sağlanacak.

Proje boyunca okul içinde ve dışında sokak hayvanları için barınak ve beslenme alanları oluşturulacak ve bunların yapımı okul- veli işbirliği içinde gerçekleştirilecek. Hayvanların beslenmesi gönüllü öğrenciler tarafından yapılacak.