YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIFLAR AÇILIYOR!

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da artmış ve en az bir yabancı dil bilgisi, bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır.

Bu gerçekten hareketle;

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 23.12.2021 tarihli ve 49 Nolu kararı ile oluşturulan ‘‘Ortaokullar Haftalık Ders Çizelgesi’’ doğrultusunda;

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okulumuzda 5.sınıflar için açılacak ‘‘Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar’’da eğitim görecek öğrencilerimizin, uygulanacak program ve eğitim yöntemleriyle en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmeleri hedeflenmektedir.

5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM UYGULAMASI

BİLGİLENDİRME NOTU

1. Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması tüm 5. sınıflarda uygulanacak mı?

Okulumuzda 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında veli ve öğrenci talepleri dikkate alınarak iki şubede Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması planlanmıştır.

2. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Bu sınıflarda eğitim görmek isteyen öğrenciler için ‘‘İngilizce Hazır Bulunuşluk Sınavı’’ uygulanacak ve sınıflar sınav sonucuna göre oluşturulacaktır. Bir sınıf, sınav başarı sıralamasına göre kız ve erkek öğrenci dağılımı eşit olacak şekilde 24 öğrenciden oluşacaktır. İki sınıf için toplam öğrenci kontenjanı 48'dir.

"Hazır Bulunuşluk" Sınavı için başvurular 1-25 AĞUSTOS 2023 tarihleri arasında okul idaresine yapılacak olup Hazır Bulunuşluk Sınavı 4 EYLÜL 2023 Pazartesi günü Saat 10:00'da okulumuzda yapılacaktır. Sonuçlar 5 EYLÜL 2023 Salı günü okul web sayfamızdan duyurulacaktır.

3. Haftada kaç ders saati Yabancı Dil Eğitimi verilecek?

Haftada 11 ders saati yabancı dil / İngilizce eğitimi verilecektir.

4.  Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflarda mevcut okul ders saatleri uygulanacaktır.

5.  Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflarda hangi derslerde eğitim verilecektir?

Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflarda haftalık ders programı aşağıda belirtilen derslerden oluşturulacaktır.

DERS ADI

HAFTALIK DERS SAATİ

TÜRKÇE

MATEMATİK